Stiluri de invatare Leave a comment

Cu totii stim ca fiecare dintre noi prefera diferite stiluri si tehnici de invatare. Fiecare foloseste un stil diferit sau poate chiar un mix de metode de invatare. Daca iti recunosti si iti intelegi stilul care te ajuta cel mai mult, poti folosi tehnicile care ti se potrivesc cel mai bine. Astfel, iti imbunatatesti calitatea si timpul de invatare.
Conform studiilor, exista mai multe stiluri de invatare:

• Vizual: folosind imagini, tabele, filme; procesarea cu usurinta a informatiilor in forma vizuala, crearea imaginilor mentale pentru rezolvarea problemelor.
• Auditiv: cu ajutorul diferitelor sunete, al muzicii, prin lectura, povestiri, inregistrari audio.
• Chinestezic: prin atingere, miscare, interpretare; prin intermediul corpului, al mainilor si al simtului tactil.
• Lingvistic: cu ajutorul cuvintelor, atat scris cat si oral, prin verbalizare, ca mijloc prin care iti aduci aminte informatiile.
• Logic: cu ajutorul logicii, al matematicii; gandire logica, matematica, rationament deductiv.
• Social: inveti in grup, cu alte persoane; interpersonal, prin observarea contrastelor, diferitelor temperamente, motivatii sau intentii.
• Intrapersonal: inveti singur, folosindu-te de propriile emotii, ca mijloc pentru a putea intelege si a face conexiuni mai usor.

Recunoasterea diferitelor stiluri de invatare are mai multa importanta decat realizezi. Influenteaza mult modul in care tu inveti. Nu exista stil corect sau stil gresit de invatare. Pur si simplu sunt denumiri si categorii, in functie de modul in care creierul proceseaza diferit informatia.

www.centrulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
Open chat
Powered by