Meditatii Matematica Bucuresti

Info Meditatii
Reguli Zoom

Afișez toate cele 12 rezultate

Meditatii Matematica – Centrul Educational Unirea

Matematica este in general definita ca stiinta ce studiaza modelele de structura, schimbare si spatiu. In sens modern, matematica este investigarea structurilor abstracte definite in mod axiomatic folosind logica formala.

Studiul structurii se bazeaza in mod generic pe teoria numerelor: initial studiul numerelor naturale, apoi numere intregi, continuand cu numere rationale si in sfarsit numere reale, intotdeauna corelate cu operatiile aritmetice intre acestea, toate acestea facand parte din algebra elementara.

Studiul spatiului porneste in mod natural de la geometrie, incepand de la geometria euclidiana si trigonometria familiara in trei dimensiuni si generalizata apoi la geometrie neeuclidiana, care joaca un rol esential in teoria relativitatii. Topologia face legatura intre studiul spatiului si studiul schimbarii, punand accent pe conceptul continuitatii.

Studiul schimbarii este o necesitate mai ales in cazul stiintelor naturale, unde masurarea si predictia modificarilor unor variabile este esentiala. Calculul diferential a fost creat pentru acest scop, pornind de la definitia relativ naturala a functiilor dintre diverse dimensiuni si rata lor de schimbare in timp, metodele de rezolvare ale acestora fiind ecuatiile diferentiale. Din considerente practice, este convenabil sa se foloseasca numerele complexe in aceasta ramura.

O ramura importanta a matematicii aplicate este statistica, aceasta utilizand teoria probabilitatii care faciliteaza definirea, analiza si predictia a diverse fenomene si care este folosita intr-o multitudine de domenii.

Fie ca iti doresti sa obtii rezultate deosebite la examenul de bacalaureat sau la examenul de admitere la facultate, fie ca iti doresti sa obtii performanta pe parcursul vietii, meditatiile la matematica te vor ajuta sa intelegi si sa inveti cu usurinta toate tainele acestei materii.

 

CLIENTI CENTRUL UNIREA

SHOPPING CART

close
Call Now Button
Open chat